Utsikt fra bakenden av et balkansk tog.

I Nepal, på et balkansk tog

"Manjushree Thapas tydelige Nepal-engasjement er skrevet med vidd, humor, varme", skriver Ulla Svalheim.
24.09.2019 - 12:37
Manjushree Thapa
Tilled Earth
Fortellinger
Penuin Books India, 2007
184 sider

Like før BLA 8/19 gikk til trykk, befant jeg meg på tog. Flere forskjellige tog; tyske hurtige, balkanske somlende. I skrivende stund sitter jeg i ei nesten tom vogn som bruker 21 timer pluss forsinkelse på å ta seg fra Istanbul til Bucuresti. I omtrent 40 kilometer i timen kjører vi forbi nær uendelige mengder av uttørka, bulgarske solsikkeåkere. Hva tar en seg til da? Lesing, så klart.

Jeg kunne ha valgt litteratur som forberedte meg på reisas stoppesteder. Heller – uten nærmere baktanke – valgte jeg omtrent det motsatte; adspredelsen. Veien nedover ga meg Virginia Woolf. Jeg var i Tyskland; i England. På toget; i bølgene.

Artikkelen er 588 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement