Kunsten å puste livsgleden inn i språket Forfattersamtale. De siste førti årene har Øyvind Berg skrevet frem et rikt og mangslungent forfatterskap. For poeten, romanforfatteren og gjendikteren selv handler det om å forene østlig og vestlig kanon.
Durabelig, durabelig beibi Essay. I vår kroppsfikserte og sexfikserte drittkultur, hvorfor har vi ingen Rabelais som kan få oss til å le av de drittsekkene vi er?
«Dette er kjærlighet» Essay. En tekanne fra Boozt.com har blitt svaret mitt på hvordan leve, hvordan nyte, hvordan sveve.
Det jublende spennet Entusiastiske essays. Entusiasme er grunnstammen i all god litteratur, selv den som syter og sutrer, hevder Audun Magnus Moss.
Millioner til utlån Er bibliotekene uendelige overflødighetshorn, eller en demokratisk minimumsinnsats?
Stjerneskuddets dystre bane V.S. Tideman har skrevet et historisk portrett i en spennende personlig form. Men det feiler i å engasjere.
«Ingen kjærlighet er original» Tone Selboe skriver med stor innlevelse om noen av våre største forfatteres tanker om kjærligheten.
Om det mislykkede Elin Tinholts historisk-biografiske roman tegner opp et levende bilde av malerinnen Asta Nørregaard og hennes manglende annerkjennelse. Men romanen burde trengt lenger inn i de store spørsmålene den tegner opp.
En verden av mer omtalt hverdag Med sprett og entusiasme tar Ragnhild Brochmann på seg rollen som turguide i våre nære omgivelser, og viser hvordan spørsmål om stygt og pent handler om mer enn smak.
Tjenerinnens beretning Ren er en tragedie og et intenst drama som viser fram avgrunnen mellom herskap og tjener i vår tids Chile.
Lite nytt under solen Sarah Selmers siste diktsamling vekker grunnleggende spørsmål om gjenbruk og originalitet.
Blod, Bach og blomster László Krasznahorkai virvler sammen gamle interesser i ny drakt, mer tilgjengelig enn noen gang, men uten å miste seg selv og egen kompromissløshet.
Forutsigbare overskridelser Tidsriktig og pirrende tematikk til tross, denne debutromanen mangler en del i gjennomføringen.
Åpent tak Intervju. Martin M. Sørhaug i House of Foundation tror ikke de kommer til å selge noe særlig mindre av boka til Lirhus, sjøl om forfatteren nå boikotter bokhandelkjedene. Vi tok en prat om forlags- og kulturhusets fundament av frihet, fornøyelse og litt forsakelse.
Et dypdykk i indignasjonens oppvaskvann Forfattersamtale. I hver utgave av BLA gjennom to år kunne leserne møte en rabulerende og matglad oppvaskhjelp. Vi tok en prat om dekadanse, luksus og frihet med mannen som har skjult seg bak pseudonymet «Molte Pluck».
SYNGENDE KOLBE, ELSKENDE PAR I samarbeid med Nasjonalmuseet inviterer vi forfattere til å skrive en skjønnlitterær tekst inspirert av et verk fra museets samling. Månedens forfatter er Erling Kittelsen
Til aksjonærene Kapital investert i smerte i kjødet, vokser proporsjonalt i «ånden», skriver Jonas Hansen Meyer.