Å kritisere kunst du ikke har sett

Når Tommy Olsson tar inn over seg omverdenen er poengene gode. Problemet er at han litt for ofte velger å søke tilflukt i egen rusavhengighet og desillusjon.
19.01.2021 - 14:41

Tommy Olsson

Til stede

Essay

Kolon, 2020

110 sider


Tommy Olsson var i flere år kanskje selve kunstkritikerEN i norsk offentlighet, hvor han serverte følelsesladet kritikk iblandet gode mengder skildringer av omstendighetene rundt utstillingene han skulle anmelde – som han i noen tilfeller aldri nådde fram til. Han har hatt spalteplass i Morgenbladet, Klassekampen, Billedkunst, Kunstkritikk, med mer, og det har blitt gitt ut ikke mindre enn fire bøker som samler publiserte og upubliserte tekster fra hans hånd. Nå har vi kommet til hans femte bokutgivelse: Til stede. Her deler Tommy Olsson erfaringene han gjorde før, under og etter tiden han tilbrakte ved et bord under Høstutstillingen 2017, i håp om å starte samtaler om, eller springende ut fra, kunst.Artikkelen er 1472 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement