Omriss av en briljant venninne

Et friksjonsfylt vennskap, brå omveltninger og en vedvarende indre spenning lader Mirjam Kristensens sjette roman med ulmende uhygge.
02.12.2020 - 12:05

Mirjam Kristensen

Et plutselig mørke

Roman

Forlaget Oktober, 2020

224 sider


Jeg vet det er sent på året, og alle er lei av anstrengte koronavinklinger på ting som egentlig ikke har noe med korona å gjøre, men likevel: En uventet konsekvens av det siste halvårets mange innstramminger og nedstengninger for mitt vedkommende har vært en krapp reduksjon i det ungdommen kaller FOMO. Fear of missing out, altså – frykten for å gå glipp av noe gøy. (En frykt som i min alder strengt tatt heller er en visshet. Men AOMO – awareness of missing out – høres ikke like bra ut.) Ingen har det noe gøy! Alt er stengt! Avlyst! Forbudt! Bilder og videoklipp av folk som trosser alle regler, fester og herjer tett på hverandre, uten et munnbind eller en spritpumpe å se noe sted, fyller meg ikke lenger med et umulig ønske om å finne på noe sprell, jeg også, men med en trang til å vaske hendene. Jeg håper det går over. Uansett, i tomrommet etter den forsvunne moromisunnelsen er det bedre plass til en tilsynelatende enkel, viktig innsikt: Livet leves der du er. Det er en innsikt det bales med også i Mirjam Kristensens nye roman, Et plutselig mørkeArtikkelen er 1284 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement