Cabin crew og andre rollebesetninger

Hvordan finne sin plass i roller som er utformet for noen som ikke ligner en selv? I "Globus" utforsker Sarah Smith Ogunbona individet i systemet, og leter etter en manual som godtar variasjoner.
21.08.2020 - 12:10

Sarah Smith Ogunbona

Globus

Roman

Forlaget Oktober, 2020

205 sider


De fleste av oss sjonglerer forskjellige roller i hverdagen, og klarer sånn noenlunde å forstå hvilke deler av vår identitet vi skal bære med oss fra den ene relasjonen til den andre. Likevel kan vi havne i situasjoner hvor vi ikke vet hvem det er forventet at vi skal være, eller om vi egentlig har en passende hud å tre inn i for oppgaven. Er da det enkleste å bli rollen, heller enn å fylle den? Spørsmålene om hvilke roller vi kan innta er ledene I Sarah Smith Ogunbonas debutroman Globus. Her følger vi Hazel, en ung kvinne som i mangel på en klar oppfattelse av egen identitet blir flyvertinne. Innimellom et handlingsplan med kaffe- og middagsserveringer, strømpebuksefarger og leppestiftsmerker på tennene møter vi fortidsskildringer av en kronglete barndom – og disse to trådene vever sammen spørsmål om hva som definerer et fellesskap.Artikkelen er 1434 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement