Teorier om nytte

"Eit praktisk menneske" kunne fort blitt en overfladisk roman om avstanden mellom drøm og virkelighet, men med overskudd og ironi klarer Kjersti Rorgemoen å sette i gang mange tanker om hvilket samfunn vi ønsker oss og hvordan vi vekter nytten av et arbeid.
17.06.2020 - 13:50

Kjersti Rorgemoen

Eit praktisk menneske

Roman

Kolon forlag, 2020

86 sider


Det er få som motsier deg om du sier at du får en indre ro av å gjøre noe med hendene. Være seg å strikke, snekre, legge asfalt eller arbeide i fjøset, har vi lett for å akseptere at disse praksisene tilfører noe nødvendig til livet. Samtidig verdsettes det praktiske arbeidet sjeldent høyt økonomisk, og for mange av oss er datamaskinen verktøyet som ledsager arbeidsdagen.Artikkelen er 1384 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement