Språk like vakkert som fugler i bur

Merethe Lindstrøm fører et uforlignelig rytmisk og skjerpet språk som gir et både nyanserikt og forfriskende blikk på virkeligheten.
04.12.2019 - 11:05

Merethe Lindstrøm

Fuglenes anatomi

Roman

Oktober Forlag, 2019

190 sider


Utenfor en mindre by i England bor en kvinne med sin ektemann, Sirke. Datteren Klara – som sliter med depresjoner og mørke tanker – har flyttet hjemmefra. Dagene går sin stille gang. De har jevnlig besøk av en ung håndverker, Tom, som hjelper dem med huset. Han skal også bistå med å lage et eget hus til fuglene hovedpersonen holder seg med. Hun, på sin side, observerer Sirke, som drikker, og Tom, som hun gradvis blir forelsket i. I bakgrunnen avdekkes steg for steg historien om hennes barndom og en mor som har avvist sin datter og selv blitt voldtatt.Artikkelen er 1309 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement