Katolsk anarki

Ingrid Brekkes bok om Polen gir en god forståelsesramme for landets brå, populistiske høyredreining ved å trekke historiske tråder så langt tilbake som til middelalderen.
06.11.2019 - 10:18

Ingrid Brekke

Polen. Aske og diamanter.

Sakprosa

Humanist forlag, 2019

324 sider


For mange er Norge og Polen et tospann av hjemland. Det har vært flere bølger av polske innvandrere til Norge: Politiske flyktninger rundt 1970, deretter en høyutdannet gruppe innvandrere (blant annet leger) rundt Sovjetunionens kollaps, før den største bølgen kjærtegnet Norges harde kanter i form av de mange arbeiderne som kom etter at Polen ble med i EU i 2004. Nesten hundre tusen polakker bor i Norge, noe som gjør oss til landets desidert største gruppe innvandrere. Til sammenligning er det rundt førti tusen som kommer fra andreplass på listen, nemlig Litauen.


Artikkelen er 1433 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement