Traumets bestanddeler

I Aina M. Ertzeids roman om terroren i Regjeringskvartalet 22. juli 2011 kaster hovedpersonens private livshistorie nytt lys på den kollektive betydningen av et nasjonalt traume.
23.08.2019 - 15:45

Aina M. Ertzeid

15:25

Roman

Forlaget Oktober, 2019

310 sider


På de innledende sidene av 15:25 befinner vi oss tilsynelatende langt unna den hendelsen vi vet at snart skal inntreffe. «Det er fredag og sommerstille i Høyblokken», lyder første setning. Saksbehandleren Agnes og kollegene fra Justisdepartementet er samlet til lunsj i tolvte etasje. Praten sitter løst og tilforlatelig når kollegene stiller Agnes spørsmål om ferien hun nettopp har kommet hjem fra. Gjennom de påfølgende sidene er det nettopp den tilbakelagte ferien med halvveiskjæresten – nå eksen – Olav som opptar Agnes’ bevissthet. Det indre tilbakeblikket tegner et bilde av et dypt ensomt og rastløst menneske som lengter etter å bli elsket. Omtrent 30 sider ut – 22. juli 2011 klokken 15:25 – kommer det som må komme:


Artikkelen er 1256 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement