En agnostikers pilegrimsreise

En norsk enkemanns fottur langs en spansk pilegrimsvei danner utgangspunktet for en tålmodig, mollstemt meditasjon over livets store spørsmål.
26.08.2019 - 11:29

Morten Bjerga

Dødevegen: el camino de los muertos

Roman

Samlaget, 2019

344 sider


En nyslått, navnløs enkemann fra Jæren bestemmer seg plutselig for å gå den lange, spanske pilegrimsveien el Camino del Norte fra Bilbao til Santiago de Compostela, hvor disippelen Jakob etter sigende ligger begravet. Han er nå nærmest istykkerrevet i sorg, og håper turen kan hjelpe: «Å gå, blir det sagt, løyser alt. En reiser seg, lukker seg ut og etablerer avstand til alt det vanskelege. […] Det blir sagt så mykje.» Og hvis ikke det hjelper, kan han i det minste stikke seg bort i en spansk skog, langt hjemmefra, langt fra folk, og gjøre ende på alt på en diskret måte.


Artikkelen er 1261 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement