Hvordan skrivingen er skrevet

Hvordan skriver de skrivende? «Gjennom forfatterskapet har jeg følt at temaene har valgt meg, mer enn jeg dem», skriver Ingrid Storholmen.
02.12.2020 - 11:59

Det finnes (minst) tretten måter å se en svarttrost på, minner Wallace Stevens oss på. Det finnes mange måter å tenke poetikk på, jeg kunne skrevet tretten forskjellige innganger om det jeg har ant, følt, opplevd, erfart, glemt, mistet, oppnådd og ikke oppnådd, takket for, fornedret meg gjennom, skammet meg over, blitt imponert av, drømt om, i og gjennom egen skriving. Men alt nå kjenner jeg et stikk, over det selvopptatte i å skrive poetikk. Likevel er det nesten sånn det må bli, det ligger vel i sjangerens natur. Dessuten er neste tankestikk at det er et privilegium å få formulere en poetikk, så syng svarttrost, syng.

Og da starter jeg så nobelt med penger!Artikkelen er 1785 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement