I denne poetikken skriver Sunniva Lye Axelsen om et arbeidsopphold i San Fancisco, der hun baler med en ny karakter, hjelpepleieren Ingrid: "Jeg var ikke sikker på om jeg likte Ingrid. Jeg forsøkte å riste henne av meg. Jeg lette etter utsettelser, gyldige unntak og gode begrunnelser. Jeg syntes hun var selvmedlidende, ondskapsfull, rett og slett en jævla grinebiter."

Når jeg skriver

Hva er det som driver en skrivende? "Det koster meg så mye krefter og disiplin å åpne lokket til datamaskinen, men når jeg først har gjort det, blir verden så liten at den får plass i meg", skriver Sunniva Lye Axelsen.
17.06.2020 - 13:51

Vinteren 2016, da jeg nettopp hadde begynt å skrive på Herfra til Hiroshima, bodde jeg noen dager på et lite hotell i San Francisco. Det var vinter. Hotellet lå et stykke oppe i byen, som uansett bare består av bakker, så hver gang jeg skulle ned til havnen for å se på den grå sjøen eller besøke den store mathallen og spise gatekjøkkenmat med Michelinstjerner trykket på gråpapiret den ble servert i, tok jeg trikken.

Akkurat som alle andre overnattingssteder hadde hotellet tidligere vært et bordell. Bygningen fra 1890 hadde bare fire etasjer, men til gjengjeld et stort antall små soveværelser. Den originale innredningen var enten intakt eller samvittighetsfullt kopiert.Artikkelen er 2080 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement