Hva jobber du med, egentlig?

Pseudoarbeid vekker verdifulle innsikter, men tilbyr pseudoløsninger på problemet.
20.10.2021 - 11:11

 

Legg trykket på ordet «jobber» i denne tekstens tittel, og du nærmer deg kjernen i Pseudoarbeid. Boka er den første utgivelsen fra det nystartete Strev forlag, som er viet til arbeidskritisk litteratur. De danske forfatterne Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen, henholdsvis antropolog og filosof, spør hvorfor økonomene som for 100 år siden trodde vi i dag ville ha en 15 timers arbeidsuke, tok feil. Med all effektiviseringen av jobbene våre – hvorfor er arbeidsdagen fortsatt lagt opp som om vi klokker inn på en fabrikk? Vi fyller timene med «pseudoarbeid», svarer de, liksomarbeid som stjeler tid fra det vi egentlig skal gjøre, og som etterlater oss unødig stressa og utbrente. Artikkelen er 1419 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement
Emneord: