Tankens flukt, tankens former

Gunvor Hofmos samlede prosa er et forsvar for menneskeligheten.
18.09.2018 - 10:12

Gunvor Hofmo
Prosa
254 sider
Gyldendal, 2018
Red. Jan Erik Vold

Høsten 1947 reiser Gunvor Hofmo til Paris, 26 år gammel. Hun har sagt opp jobben som kontrolldame på Eldorado kino, der hun viste publikum til setene deres, for å se kontinentet og verden. Ett år før har debutsamlingen, med den stadig uforlignelige tittelen Jeg vil hjem til menneskene, kommet ut. Enda fire år før, 26. november 1942, ble Hofmos nære venninne Ruth Maier hentet av Gestapo og deportert til Auschwitz, der hun som en av 744 norske jøder ble drept i nazistenes konsentrasjonsleirer.

Kimer til nytt liv

Tankens mangfold

Ut av glemselen

Artikkelen er 2720 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement
Emneord: