5 notater om «Alt hvad du ejer»

Caspar Erics «Alt hvad du ejer» peker langt ut over den personlige sfæren fortellingen har opphav i.
20.09.2018 - 09:33

Caspar Eric
Alt hvad du ejer
Dikt
Dansk Gyldendal, 2018
291 sider

1. Caspar Eric er en uhyre interessant og god ung dansk forfatter. Dette er hans fjerde diktsamling på dansk. På norsk finnes langdiktet Nike fra 2015, oversatt av Dan Andersen (Tiden forlag, 2017). Caspar skriver innenfor det samme selvbiografiske paradigmet som f.eks.  vår hjemlige Nils-Øivind Haagensen og en god del Flamme Forlag-forfattere. Altså på en måte som virker kjent, og som jeg, når jeg forsøker å beskrive den, tenker at høres ganske uoriginal ut. Men så har denne danske poeten en så gjennomført stil, et så rått tankestoff og et fullstendig fravær av jålete fakter eller tilgjort språk, at det ikke oppfattes på den måten når jeg sitter og leser. Tvert imot, er det fristende å si. Det er bare vanskelig å sirkle inn nøyaktig hvorfor denne boka, som jeg ikke er sikker på om skal klassifiseres som et langdikt eller som en diktsyklus, virker så sterkt på meg som den gjør.

Artikkelen er 967 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement