Foto: Vidar M.S. Husby.

Bastardiseringen av norsk litteratur

Etter syv år har forfatter, småforlegger og redaktør Jørn H. Sværen satt punktum for den årlige poesiantologien "Den engelske kanal", et kompromissløst stykke arbeid i den norske samtidslitteraturen. – For meg er ikke poesi en sjanger, det er mer en måte å tenke på, sier han.
04.12.2019 - 10:41

 

Grunnen til at jeg inviterte deg til å prate er først og fremst Den engelske kanal, tidsskriftet, poesiantologien din, som har løpt siden 2013. Prosjektet er med årets utgave avslutta, i alle fall midlertidig. Jeg har lyst til å spørre generelt: Hva sprang det ut av? Du skriver, i for- og etterord, at det handler om at du savner poesi. Hva går det i?


Artikkelen er 4320 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement