Hva tjener altså kritikken til?

Hva er litteraturkritikken i dag? Hvordan tenker vi om den, hvordan forstår vi den? Og hvorfor trenger vi den egentlig? Vi inviterte kritikerne Kaja Schjerven Mollerin og Benjamin Yazdan til å samtale om den norske litteraturkritikkens hva, hvordan og hvorfor, i håp om å få klarhet i saken.
27.05.2019 - 13:12

Det er en pågående diskusjon hva litteraturkritikken egentlig er god for. Skal den være brukerveiledning? Til allmenndannelse? Utøve samfunnskritikk? Være et eget estetisk uttrykk? Eller kanskje alt på en gang? I forkant av at Litteraturfestivalen på Lillehammer i år kårer de 10 viktigste litteraturkritikerne siden det moderne gjennombruddet, ønsket vi å høre hvordan kritikerne selv oppfatter virket sitt, representert ved to av dem: Klassekampen-kritiker Kaja Schjerven Mollerin og BLA-kritiker Benjamin Yazdan.

Hva legger dere i det å skrive kritikk?Artikkelen er 5297 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement