Foto: Yngve Knausgård.

Myten om den norske mannen

For å avkrefte mytene om den tause mannen må vi snakke mer om hvordan menn forholder seg til sine egne følelser. Det bør helst skje med en mer folkelig tone, ifølge Brit Aksnes, som har snakket med 23 menn om livet, sex og partnere.
17.03.2019 - 15:17

BLA 3/19. 13.03.19


I serien Parterapi parodierer komiker Kevin Vågenes et ektepar hvor kona Ellen, etter all sannsynlighet, er et karikert Ottar-medlem. I en episode blir paret spurt om de har prøvd noen nye sexstillinger i det siste. Ellen svarer at hun hadde et forslag: Hun ville at de skulle prøve «likestilling» – «men det ble selvfølgelig nedstemt». Vågenes har et øye for å trekke frem de mest åpenbare forskjellene i relasjonene mellom mennesker, for så å blåse dem opp til latterlige (gode) proporsjoner. Forskjellene mellom kvinner og menn blir til større ulikheter fordi vi ofte generaliserer, men også fordi det kan skorte på kommunikasjonen på det nivået hvor samtalen av og til må ligge: det personlige og folkelige.

Artikkelen er 2857 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement