Er fascismen på vej tilbage til Italia?

Det italienske bogmarked bugner lige nu med bøger, der skiftevis forklarer, fordømmer og analyserer fascismen. Både den gamle og den nye. Den betydelige strøm af bøger skyldes bl.a. højrefløjspartiet la Legas store folkelige opbakning lige nu.
21.02.2019 - 12:10

BLA 2/19. 18.02.19


Gennem hele 2018 er det italienske bogmarked på det nærmeste blevet oversvømmet med titler – omkring 20-25 af slagsen – der omhandler fascismen. Både den historiske fascisme, som oplevede sit højdepunkt under 2. verdenskrig. Men også de gryende nyfascistiske tendenser som nogen mener er på vej tilbage til Italia. De mange bøger, særligt essays, forsøger på hver sin måde at analysere, forklare og belyse fænomenet via sociale, politiske, antropologiske og økonomiske aspekter. En del af forklaringen på dette tydelige bogfænomen er, at det italienske samfund – særligt efter valget i marts 2018 – har taget et betydeligt politisk ryk imod højre.

Artikkelen er 3336 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement
Emneord: