Den andre jobben til Heidi Furre

Kun dei færraste kan leve av å vere forfattar. Så kva gjer dei då, dei som skriv?
16.05.2018 - 08:00

Vi kan jo byrje med ein liten CV. Kva jobbar har du hatt fram til no?

Eg fekk min første jobb som sekstenåring. Då var eg telefonselgar og solgte kryssordabonnement. Tjente seksti kroner i timen og lærte meg å drikke kaffi . Ved sidan av studier jobba eg på sjukeheim, i barnehage og i fotobutikk. Etter studier flytta eg til Paris og hadde mange rare strøjobbar der. Jobba på kafé, i vintagebutikk og som fotoassistent. Kvar fredag fulgte eg ein liten gutt til psykologen hans, satt på venterommet og leste franske Se&Hør og fulgte han heim att. Eg flytta til Oslo i 2010, då var eg vikar i barnehage medan eg fekk fleire og fleire fotooppdrag. Samtidig begynte eg å skrive Parissyndromet. Og sidan har eg fotografert og skrive på fulltid.

Artikkelen er 738 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement