Foto: Martino Lombezzi

Silvia Avallone skriver även när hon inte skriver

Hon debuterade som poet vid 23 års ålder, men har sedan dess helt inriktad sig på prosa. Den geografiska platsen är alltid en av huvudaktörerna i hennes romaner. Och fortfarande spelar poesin en väsentlig roll som gruva för dyrbara ord.
17.04.2018 - 13:59

– Både min mamma och mormor var mycket flitiga läsare och påverkade mig starkt, säger Avallone, som var en nyfiken bokslukare redan som litet barn. Skrivandet var en följd av det starka intresset för böcker. Hon skrev poesi i grundskolan för att hon älskade att memorera dikter av de kända italienska poeterna Giovanni Pascoli och Giosuè Carducci.

– Jag älskade verkligen ämet litteratur i skolan. Men jag tänkte aldrig att jag själv en dag skulle kunna bli författare och färdigställa en roman. På den tiden kunde jag föreställa mig att vara lärare i italiensk litteratur på gymnasienivå, säger Avallone.

Poesi och prosa

Litteratur och ideologi

Föräldraskapet

Populär i Norden

Betydelsen av platser och dialekter

Jag skriver alltid, även när jag inte skriver

Artikkelen er 2025 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement
Emneord: