Jakten på den forsvunne sammenheng

Hva skjer med leseblikket når man et år skal lese alle norske, skjønnlitterære utgivelser? «Når alt blir plikt, begynner alt å ligne», skriver Thea Sundstedt Baugstø.
09.12.2021 - 09:57

Et par dager før vi skal bestemme oss for hvilke bøker vi vil nominere til Ungdommens kritikerpris, går klimatoppmøtet i Glasgow av stabelen. Jeg følger ikke egentlig med. De siste ukene har jeg blitt vant til blaffene av panikk som treffer meg hver gang et nyhetsvarsel lyser opp skjermen, og det er lett å fokusere på andre ting, det vil si: på jobb, på bøkene jeg må lese.

Det er tidlig november, onsdag ettermiddag, og vi møtes vi på Sentralen, Leif Bull, Maya Troberg Djuve og jeg. Leif spiser en wrap, Maya og jeg drikker krydret te fra pappkopper. Det er flere måneder siden Foreningen !les utnevnte oss til årets kritikerjury, og siden da har vi hatt et felles mål: å plukke ut de åtte beste av alle årets norske skjønnlitterære utgivelser.Artikkelen er 3359 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement