Ordet er kjøtt

Det er bare det som slites som er virkelig, slik kjennes det når jeg tar fram bibelen som tilhørte faren min på 70-tallet.
16.02.2021 - 11:34

Jeg tar boka ut av skuffen og på langsiden er papiret rundet av, slipt ned som en stein i havet, slik at den kjennes myk, selv om den er hard.           

Bare det som slites og eldes er virkelig til, slik kjennes det, med denne boka i hånda. Jeg finner bibelen jeg fikk til konfirmasjonen i en kommodeskuff på det som var soverommet mitt da jeg var liten. På 70-tallet var boka pappa sin, da det var vekkelse i landet. De sier at det var vekkelse i Norge på 70-tallet, parallelt med hippietida. Siden de var såpass mange mennesker, så var de vel i sin rett til å kalle det de opplevde for en vekkelse. Slik må det ha kjentes for dem.                      


Artikkelen er 1345 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement