«Etter at tvillingtårnene raste, fikk Vesten valget mellom blindt å demonisere angriperne, eller benytte anledningen til å se seg selv med et annet blikk, mener Hilde Susan Jægtnes. Hun går til poesien for selvransakelse.» Foto: Wikimedia / Robert J. Fisch.

Jeg flyr altfor lavt

Er det moralsk forsvarlig å dyrke individualismen etter 9/11? Hilde Susan Jægtnes går til poesien for svar.
15.01.2020 - 10:35

«Noe er galt. Vi synker raskt … […] Vi flyr lavt. Vi flyr veldig, veldig lavt. Vi flyr altfor lavt. Herregud, vi er altfor lavt.»

Flyvertinne Madeline «Amy» Sweeneys ord på telefon til flygeleder Michael Woodward i Boston var det siste man hørte fra American 11 før flyet styrtet inn i det nordre tårnet i World Trade Center klokken 8:46:40 den 11. september 2001.Artikkelen er 3756 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement