Serieromanmafiaen får et nytt medlem

Det som begynte som en nesten humoristisk fascinasjon for mormor og hennes gråhåra venninners hang til serieromaner tok en brå vending den dagen jeg plukket opp et eksemplar og faktisk leste en selv.
31.01.2019 - 13:10

BLA 1/19. 16.01.19


Når jeg er hjemme i Norge besøker jeg alltid min gamle mormor. Hver gang jeg er der ligger det en stabel nye serieromaner på bordet ved siden av lenestolen hennes. Flere ganger har jeg vært (lettere måpende) vitne til at de gamle venninnene hennes kommer kjørende i knøttsmå biler med de neste bøkene i serien, og hva er det med disse bøkene, har jeg tenkt, hva er det med Frid Ingulstad og gjengen som får små, gamle damer til å farte by og strand rundt på en måte som kan minne om siciliansk mafiavirksomhet?

Havets datter

Serieromanmafiaen

En ydmyk kioskdronning

Om å kalle en spade for en spade

Lærdom fra gamle dager

«Hvordan tror du det gikk med henne?»


 
Artikkelen er 4105 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement