«Dette er apokalypsen jeg har lest om i så mange former»

Maria Dorothea Schrattenholz studerer i Cape Town, som kan bli den første storbyen som går tom for drikkevann i moderne tid. Hvordan arter dagene seg frem mot «Day Zero»?
14.03.2018 - 13:33

1

Jeg lander i Cape Town 4. februar etter en måneds ferie i Norge. Det er snart semesterstart for andreåret mitt ved universitetet. Mye har skjedd her, vannrestriksjonene er nå på nivå 6B, som i praksis betyr at hver innbygger kan bruke maksimalt 50 liter vann i døgnet, inkludert å skylle ned på do, pusse tenner, vaske opp. Å vaske bilen eller vanne hagen med kommunalt vann er strengt forbudt, politiet patruljerer for å håndheve dette. Begrepet Day Zero er innført, dagen da kranene stenges, noe som er estimert til å skje i midten av april.

Artikkelen er 1386 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement
Emneord: