Alle bøkene

Bokhandelkjeden vår er kanskje landets ledende, men det vi gjør, har lite med bokhandelvirksomhet å gjøre. Vi kunne like gjerne solgt truser, skriver Ellen Mari Thelle.
24.06.2021 - 12:11

Morgenvakt. Denne gleden. Trappen opp til andre etasje som går i en perfekt halvsirkel fra gangen nede, som vi deler med Kafé Håpløs. De brede trappetrinnene, det mørkebrune rekkverket, glatt og blankt, resten av gelenderet i smijern. De gule veggene, alle merket etter støt og skrap av utallige bokpaller som blir forsøkt trukket forsiktig fra heisen og inn på varemottaket. Det rotete pauserommet. Kjøleskapet alltid fullt av gammel mat som stinker og ingen tør vedkjenne seg. Kaffesølet og brødsmulene på benken. Skitne krus, tallerkener, glass og bestikk i oppvaskkummen. Ingen, med unntak av noen ytterst få, rydder opp etter seg. Vi er som en stor familie som tilfeldigvis jobber sammen. Det er hjemmekoselig. Mora di jobber ikke her, står det skrevet på en lapp som henger på skapdøren over vasken.

Videre inn i rommet: spisebordet, noen stoler, den svarte sofaen Ragnar pleier å ta en formiddagshvil på. Alle hyllene med gamle bøker og sesongvarer som ikke lenger er omsettelige. Reolen med lese-eksemplarer som Joakim og jeg tømmer med jevne mellomrom, ukritiske som vi er til litteratur. Her henger jeg fra meg jakke og veske. Så går jeg ut i gangen igjen, låser meg inn i butikken, skrur av alarmen, trekker opp gitteret og tråkker inn.Artikkelen er 1584 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement