Sapfo, Sapfo, Sapfo

”Ja, lad os læse Sapfo som en samtidsdigter! I denne tid, hvor Lesbos er brændpunkt i flygtningekrisen, giver Sapfos ord stadig genlyd: Kærlighed er smukkere end krig,” skriver Mette Moestrup.
21.10.2020 - 12:45

”Jeg sad i toget og læste Sapfo … ja, jeg ved godt, jeg har sagt, det skulle være slut med at skrive om Sapfo, Sapfo, Sapfo. Men hvad vil du ha, jeg skal gøre?” Sådan spørger jeg i min seneste digtsamling, Til den smukkeste. 117 digte (2019). I suiten ”Hvad er smukt, smukkere, smukkest?” grubler jeg over Fragment 16, hvor Sapfo synger:

NOGLE MÆND SIGER EN HÆR AF HESTE OG NOGLE MÆND SIGER EN HÆR AF SOLDATER 

OG NOGLE MÆND SIGER EN HÆR AF SKIBE ER DET SMUKKESTE 

SOM FINDES PÅ DEN SORTE JORD. MEN JEG SIGER DET ER 

HVAD DU ELSKERArtikkelen er 1484 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement