Stillferdig opprørspoesi

I Nils-Øivind Haagensens nye diktsamling møtast det personlege, det poetiske og det politiske og blir til "Det uregjerlige" – ei samling tekstar som søker å forsvare dei svakaste mot maktmisbruk og fornedring.
18.03.2020 - 12:45

Nils-Øivind Haagensen

Det uregjerlige. Politiske dikt

Dikt

Forlaget Oktober, 2020

138 sider


Poesien og protesten er uløyseleg knytte saman, ifølge forlaget Oktobers presentasjon av diktsamlinga Det uregjerlige. Poesien går imot det rådande, det urettferdige. Poesien skal vere uregjerleg. Og det uregjerlege i Det uregjerlige er å alltid stille seg på sida til den svake parten. Nils-Øivind Haagensen skriv til samfunnet og til samtida, men òg til ettertida. Dikta er reaksjonar på hendingar og ytringar; dei er daterte, slik at dei for all tid vil kunne peike på og kommentere desse konkrete situasjonane som dei tar opp. Og diktar-eg-et leitar bakover: Kvifor har han denne tronga til å forsvare dei svakaste? Kanskje gjer han det fordi han sjølv som liten kid på fotballbanen alltid vart byta ut først, kanskje er det på grunn av arbeidarklassebakgrunnen, kanskje på grunn av at han høyrer til kunstnarstanden, som enkelte ministrar berre ikkje kan fordra. Uansett grunn er det vanskeleg å lese denne boka som noko anna enn eit standpunkt for hakkekyllingane blant oss.Artikkelen er 1416 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement