Foto: Adrian Nielsen/Aschehoug

Så stort, så uryddig

"Som skrivende og lesende søker jeg ofte etter svar, midt i det rotete livet", skriver Aasne Linnestå.
12.11.2019 - 09:39

Hu spør / er dette gåter, fremmed, far, mor, er dette søster, slekt, trær, måne, er dette sang, sorg, liv, mormora, er dette stjerne, vei, dikt, død, er dette orm, trangt, vidt, hvitt, er dette hu, jeg / dette, dette

Som skrivende og lesende søker jeg ofte etter svar, midt i det rotete livet. Jeg grubler og kaver, enten det er noe konkret jeg strever med å få tak på, eller noe ulmende, annet, som fort kjennes stort og uregjerlig. I diktsamlingen HU (2018) skrev jeg fram ei jente som spør hva alt er, og når jeg tenker på den jenta jeg fant fram til der, vet jeg at hu ikke ønsker seg svar på alt dette hu driver rundt i og fabler om, grunner over. Og hva er nå et svar, når det kommer til stykket? Et svar blir fort noe som avrunder, lukker, og som risikerer å stilne det nysgjerrige, eller det lystbetonte og uvitende, som også bør få herje vilt og fritt, der innefra.Artikkelen er 1413 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement