Den andre jobben til Victoria Kielland

Bare de færreste kan leve av å være forfatter. Så hva gjør de da, de som skriver?
21.03.2018 - 17:28

Hvilken jobb har du ved siden av skrivingen, Victoria Kielland?

Jeg jobber ved Nasjonalbiblioteket, på Solli plass. Her gjør jeg litt av alt og det har jeg snart gjort i fire år. Jeg er resepsjonist og researcher, det betyr at hverdagen min oftest består i å snakke med folk, ta telefoner, rydde stoler, lese biografier, granske håndskrevne brev, dykke ned i det digitaliserte avisarkivet, hente bøker i magasinene, gi folk et glass vann, håndtere printekriser og visumsøknader til Russland, sette på ventilasjon, strø trappa, plukke søppel, informere om pliktavleveringsloven og fortelle hvor Nasjonalbiblioteket befinner seg i bibliotekvesenets fuktige kretsløp, samt holde omvisninger for snart hundrevis av mennesker rundt på huset, så ja, rett og slett litt av alt.

Artikkelen er 1006 ord lang.

Du må være abonnent for å kunne lese denne artikkelen

  • Ordinært abonnement
  • Privatabonnement
  • Korttidsabonnement
Emneord: